Φιλοσοφία

«Προϋπόθεση ευτυχίας» χαρακτήριζε ο Joseph H. Pilates, τη φυσική κατάσταση. Η επίτευξη της βασικής αυτής αναγκαιότητας για να μπορεί κανείς να νιώθει ευτυχής, αποτελεί το καθημερινό στόχο της ομάδας του Mind and Body.

«Με το Pilates δε γυμνάζεται το σώμα. Αλλάζει, μεταμορφώνεται», υποστηρίζει η Άρτεμις, γεγονός που αποδεικνύει καθημερινά με δεκάδες ασκούμενους που ανακαλύπτουν τη δύναμη του νου πάνω στο σώμα, βρίσκουν «επαφή» με το σώμα τους και αποκτούν έλεγχο των κινήσεων, του σώματος, του εαυτού τους.

 Στο Mind and Body επαναπροσδιορίζεται η αξία της εκγύμνασης και μπαίνουν οι βάσεις για το σωστό τρόπο που αυτή πρέπει να πραγματοποιείται για να έχει τα σωστά αποτελέσματα. Η ομάδα του Mind & Body γνωρίζει καλά πως ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μία εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, ίσως με τον ίδιο τρόπο που το συνειδητοποιεί ένας ιατρός. Εδώ, δεν υπάρχει ένα σύνολο ασκήσεων, το οποίο όλοι ανεξαιρέτως ακολουθούν, ούτε «αναγκάζεται» κάποιος να ακολουθήσει τους ρυθμούς και το ασκησιολόγιο κάποιου τρίτου ασκούμενου. Για αυτό ακριβώς στα ολιγομελή ομαδικά μαθήματα 3-4 ατόμων οι ασκήσεις προσαρμόζονται ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των συμμετεχόντων και αλλάζουν τακτικά ανάλογα με την πρόοδο τους.

 

Το προφίλ του πελάτη

Ο κάθε πελάτης αξιολογείται ξεχωριστά, ακριβώς εξαιτίας της μοναδικότητάς του. Αναλύεται η στάση του σώματός του, οι αδυναμίες του, οι δυνατότητές του. Αξιολογούνται οι απαιτήσεις του και οι επιθυμίες του όσον αφορά στο σώμα του. Προσμετρούνται παράμετροι, όπως τυχόν χρόνια νοσήματα ή τραυματισμοί. Αποτυπώνονται οι ιδιαιτερότητές του, το πνευματικό και ψυχολογικό του προφίλ. Τέλος, σχεδιάζεται ένα ατομικό πρόγραμμα DesigningEffectivePilatesProgramsπροσαρμοσμένο απόλυτα στα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε πελάτη, με γνώμονα την επίτευξη των στόχων, το αίσθημα ικανοποίησης και ευεξίας, τη συνέχιση της προσπάθειας, την αγάπη του ασκούμενου στην άσκηση και την υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής που την συμπεριλαμβάνει.

 

Προσέγγιση-Διδασκαλία

Η Άρτεμις και η ομάδα της προσεγγίζουν με αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον κάθε πελάτη. Οι επιθυμίες του γίνονται ο στόχος τους. Οι δυσκολίες του αποτελούν πρόκληση. Οι ασκήσεις που σχεδιάζονται γι’ αυτόν στοχεύουν στην ομαλή αλλά ουσιαστική γνωριμία του με το σώμα του ενεργοποιώντας τις δυνατότητες της νόησης. Στο Mind & Body ο πελάτης μαθαίνει να γυμνάζεται μέσα από μια διαδικασία διδασκαλίας, ανοικτή σε προκλήσεις και αλλαγές. Ο πελάτης δε βαριέται να επαναλαμβάνει το ίδιο ασκησιολόγιο, γιατί αυτό δεν του συμβαίνει ποτέ. Μόλις κατακτήσει ένα στάδιο, προχωρά στο επόμενο και στο τέλος, μαθαίνει να ασκείται μόνος του.

Επικοινωνία

Δροσίνη 5
14562
Κηφισιά
210 8010 231
210 8010 231

+2 ώρες δωρεάν στάθμευση

Partners

 
Follow Us
Facebook Twitter Youtube