ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Το Mind & Body είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα όργανα για την άσκηση με τη μέθοδο Pilates. Όλα τα όργανα είναι κατασκευασμένα από την εταιρία Balanced Body®, την κορυφαία εταιρία κατασκευής οργάνων Pilates στον κόσμο. Η εταιρία Balanced Body® διαθέτει εξοπλισμό και όργανα Pilates τα οποία κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Δημιουργεί τα πιο ασφαλή, αποτελεσματικά και όμορφα αισθητικά όργανα, τα οποία λειτουργούν με όλα τα μεγέθη σώματος και με όλες τις ειδικότητες Pilates.

Cadillac (2) - Wall Unit (3)

Οι «αρχές» του Pilates σε ένα «τραπέζι»

Τραπέζι με ορθοστάτες, εξοπλισμένο με «ευέλικτα» κομμάτια, που διαφοροποιούν τον δείκτη δυσκολίας των ασκήσεων ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων σε αυτό. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη διδασκαλία των «αρχών» του Pilates τόσο στους νέους όσο και στους ασκούμενους με κάποιον τραυματισμό, ενώ ενισχύει τη διαμόρφωση αθλητικού σώματος με ασκήσεις για όλο το σώμα για τους πιο έμπειρους. Το Cadillac συνδυάζεται με το Reformer και την καρέκλα –Chair, μπορεί όμως να «λειτουργήσει» και μόνο του, αφού δίνει τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός πλήρους προγράμματος εκγύμνασης.

Το Cadillac έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη δημιουργία διάφορων παραλλαγών του αρχικού σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων του WallUnit/Tower, Tower of Power και Half Trapeze, όλα αποτελούμενα από ένα πλαίσιο από δύο ορθοστάτες και μία ψηλή εγκάρσια μπάρα. Το Wall Unit προσαρτάται στον τοίχο μ’ ένα στρώμα μπροστά του, στο πάτωμα.

Reformer (5)

Το πιο ευέλικτο όργανο γυμναστικής

Πρόκειται για ένα από το πια ευέλικτα όργανα εκγύμνασης , σχεδιασμένο από τον Joseph H. Pilates. Έχοντας ως βάση έναν απλό ξύλινο σκελετό, μία κινούμενη θέση, ελατήρια, μια δοκό τοποθέτησης ποδιών και δερμάτινους ρυθμιζόμενους ιμάντες, ο Pilates επινόησε ένα όργανο γυμναστικής που απευθύνεται ουσιαστικά σε κάθε μέλος του σώματος. Από τις πιέσεις ποδιών στους κοιλιακούς, στα χέρια, ακόμη και σε ασκήσεις σε όρθια θέση, ο Pilates ανέπτυξε ασκήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε ασκούμενο, από τον αρχάριο έως τον εξαιρετικά γυμνασμένο.

Τα διαφορετικής δυναμικής ελατήρια παρέχουν αντίσταση και στήριξη καθώς ο ασκούμενος πιέζει τη δοκό στήριξης των ποδιών ή τραβάει τους ιμάντες, είτε ξαπλωτός είτε σε όρθια θέση. Ακόμη κι αν ξεκινήσει κάποιος εκτελώντας μόνο τις ασκήσεις που είχε αρχικά σχεδιάσει ο Pilates θα διαπιστώσει πως μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 50 διαφορετικές κινήσεις για να ταιριάξουν στις εξατομικευμένες ανάγκες και το επίπεδο του κάθε γυμναζόμενου. Οι ασκήσεις στο reformer προσφέρουν ένα αναζωογονητικό και ενεργητικό πρόγραμμα εκγύμνασης ενώ βελτιώνουν τη δύναμη, τον τόνωση των μυών, την ευελιξία και τον συντονισμό.

Wunda - Pilates Chair (3)

Για δυνατό κορμό

Η «καρέκλα» Pilates ή καρέκλα Wunda, όπως την αποκαλούσε ο Pilates είναι ένα όργανο πρόκληση για την ενδυνάμωση του κορμού. Οι ασκήσεις της «καρέκλας» Pilates είναι ιδανικές για σκιέρ, για τενίστες, για δρομείς για παίκτες του γκολφ και για ασκούμενους που θέλουν να ενδυναμώσουν το πάνω μέρος του σώματος. Η Wunda σχεδιάστηκε από τον Pilates για τους φίλους του που ζούσαν σε μικρά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη και που δεν είχαν αρκετό χώρο για να εντάξουν σε αυτόν και ένα όργανο γυμναστικής. Έτσι, δημιουργήθηκε η «καρέκλα» που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του χώρου αλλά και των ιδιοκτητών της, τόσο ως όργανο γυμναστικής όσο και ως καρέκλα, αποτελούμενη από θέση καθίσματος, από ένα πετάλι ποδιών στο οποίο προσαρτώνται ελατήρια και λαβές για τα χέρια. Στη Wunda έχουν σχεδιαστεί 25 κατηγορίες διαφορετικών ασκήσεων που εστιάζουν στην ενδυνάμωση του κορμού και των ποδιών, στη σταθερότητα των ώμων, την κινητικότητα, τη δύναμη και τη λειτουργία των κινήσεων, όπως σκαρφάλωμα, σήκωμα βαρών, σπρώξιμο και όρθια στάση.

Ladder Barrel (2) - Spine Corrector (2) - Arc Barrel (1)

Δύναμη και Ευλυγισία

Το Step Barrel χρησιμοποιείται για να αυξήσει τη δύναμη και την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης σε κάμψη, σε έκταση και σε πλευρική κάμψη. Αποτελεί ένα ιδανικό συμπλήρωμα στις ασκήσεις που γίνονται στο στρώμα προσθέτοντας ποικιλία και νέο σχεδιασμό ασκήσεων. Μπορεί φυσικά να λειτουργήσει και ως μέρος του συνόλου του προγράμματος με τη χρήση και των υπολοίπων οργάνων. Χρησιμοποιείται αρκετά συχνά και από ασκούμενους με προβλήματα σκολίωσης ή άλλες ανισορροπίες της σπονδυλικής στήλης για να βελτιώσει τη σωστή «εμπλοκή» της σπονδυλικής στήλης σε κάθε κίνηση. Το Step Barrel, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Pilates ώστε να «απαντά» στις ανάγκες των πελατών του, ποικίλει σε μεγέθη και σχήματα. Σήμερα το  διαθέτει 4 διαφορετικά είδη Step Barrel, μεταξύ των οποίων το ThePilatesArc, ιδανικό για πρόγραμμα στο σπίτι ή για ομαδική άθληση και το SpineCorrector, με πιο προοδευτική καμπύλη και πιο «ρηχή» βάση.

Ped A Pull (1)

Ισορροπία και Ενδυνάμωση

Το Ped-A-Pull είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητά του στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος των ώμων και της ωμοπλάτης. Αποτελείται από μια βάση, έναν κάθετο στύλο και δύο ελατήρια με χειρολαβές και επιτρέπει στους ασκούμενους να απομονώνουν τους μύες που εμπλέκονται στην κίνηση και να τους δυναμώνουν «δουλεύοντας» ενάντια στη βαρύτητα με τη βοήθεια του στύλου. Παρά την απλότητα του σχεδιασμού του, στο Ped-A-Pull μπορούν να πραγματοποιηθούν ασκήσεις με μεγάλο δείκτη δυσκολίας. Ο στύλος ταλαντεύεται σκόπιμα για να «αναγκάσει» τον ασκούμενο να ισορροπήσει καθώς εκτελεί την άσκηση κινητοποιώντας τους μύες του κορμού κατά τη διάρκεια των κινήσεων των χεριών. 

 
 

Επικοινωνία

Δροσίνη 5
14562
Κηφισιά
210 8010 231
210 8010 231

+2 ώρες δωρεάν στάθμευση

Partners

 
Follow Us
Facebook Twitter Youtube