ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΡΤΕΛΛΟΣ

Ο Γιώργος Πορτέλλος βρίσκεται κοντά μας, στο δικό του προσωπικό χώρο, διευρύνοντας τις γνώσεις μας για το σώμα μας και τις δυνατότητές του. 

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε B. φυσικοθεραπείας στη σχολή Ν. Αυγερινοπούλου. Για 12 χρόνια εργάστηκε στην ιατρό - χειροπράκτη Κατερίνα Μουστάκα, όπου και εξειδικεύτηκε στην τεχνική Trigger Points Massage.

 

Τι είναι το Trigger Points Massage?

Είναι ένα τεχνικό μασάζ που βασίζεται σε ισχαιμικές πιέσεις. Κατά τη συνεδρία των Trigger Points, των πιο αδύναμων μηχανικών σημείων των μυών, ο μαλάκτης πιέζει σταθερά το μυ για ορισμένα δευτερόλεπτα, του κόβει την αιμάτωση και με τον τρόπο αυτό τον «αναγκάζει» να χαλαρώσει. Η απενεργοποίηση των trigger points μπορεί να αποτελεί μέρος μιας αγωγής και σπάνια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ένα μυοσκελετικό πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμένες βλάβες. Μπορεί να ανακουφίσει το άτομο σε περιπτώσεις που άλλα είδη massage δεν ήταν αποτελεσματικά ή σε περιπτώσεις που η αιτιολόγηση ενός πόνου δεν είναι σαφής, όπως πιθανόν να συμβαίνει σε διάφορα προβλήματα, π.χ. πονοκεφάλους, οσφυαλγία, ισχιαλγία, περιαρθρίτιδα ώμου, τενοντοπάθεια, περιορισμένη κινητικότητα, πόνους στον αυχένα, στον «παγωμένο» ώμο (δυσκαμψία ώμου και ωμοπλάτης) κλπ.

 

Σε ποιους απευθύνεται?

Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να φανεί χρήσιμη σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμό, σε ανθρώπους που υποφέρουν από κάποιο χρόνιο μυοσκελετικό πρόβλημα αλλά ακόμη και σε «υγιείς» ασκούμενους που κατά τη διάρκεια του μασάζ «αποκαλύπτεται» ότι ορισμένες περιοχές του σώματός τους παρουσιάζουν δυσλειτουργία που μπορεί μελλοντικά να εξελιχθούν σε κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας. 

 Ο Γιώργος είναι κοντά μας καθημερινά και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του στο 210 8010231.

 

Επικοινωνία

Δροσίνη 5
14562
Κηφισιά
210 8010 231
210 8010 231

+2 ώρες δωρεάν στάθμευση

Partners

Follow Us
Facebook Twitter Youtube