«Δε γυμνάζει το σώμα … το αλλάζει»

Η μέθοδος Pilates δεν «εκβιάζει» το σώμα και τις δυνατότητές του, δεν το κουράζει άσκοπα, δεν το καταπονεί, δεν το εξουθενώνει. «Επανασυστήνει» το σώμα και τις δυνατότητές του στο ασκούμενο, που σταδιακά ανακτά δυνάμεις και δεξιότητες, περνώντας με αξιοθαύμαστο τρόπο από το στάδιο του αρχάριου, του αγύμναστου, του αδέξιου, στο στάδιο του ανθρώπου που νικά τις αδυναμίες του, που νιώθει δυνατός και αισιόδοξος και γιατί όχι… που βλέπει τη ζωή γύρω του με πιο φρέσκια ματιά.

Σώμα σμιλεμένο, γραμμωμένο, ευλύγιστο, δυνατό

Οι ασκήσεις με τη μέθοδο Pilates στοχεύουν στη βελτίωση της ευλυγισίας και στην ενδυνάμωση όλου του σώματος, χωρίς περιττό μυϊκό όγκο. Οι ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις για τις ιδιαιτερότητες του σώματος κάθε ασκούμενου πετυχαίνουν θαυμαστά αποτελέσματα, όταν αυτές γίνονται συστηματικά και εντάσσονται στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Επίπεδη κοιλιά – σωστή στάση σώματος

Στο Pilates δεν υπάρχουν άσκοπες επαναλήψεις ασκήσεων. Οι κινήσεις γίνονται αργά και εστιάζουν στο σημείο που γυμνάζεται, σμιλεύοντας το σώμα από μέσα προς τα έξω. Δυναμώνουν οι βαθιοί κοιλιακοί μύες, το σώμα ευθυγραμμίζεται και ισορροπεί μυϊκά τονωμένο.

Αρμονία σώματος & πνεύματος

Το Pilates ξεκινά από το μυαλό. Οι ειδικά μελετημένες κινήσεις των ασκήσεων εκτελούνται με απόλυτη συγκέντρωση και απαραίτητα, με διαφραγματική αναπνοή. Στο Pilates το πνεύμα ενεργοποιεί το σώμα και το σώμα χαρίζει ευεξία και ανατροφοδοτεί το νου.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Το Pilates συστήνεται από ορθοπαιδικούς, φυσιοθεραπευτές και οστεοπαθητικούς ως ιδανικός τρόπος εκγύμνασης έπειτα από τραυματισμό σε διάφορα μέρη του σώματος καθώς και για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και της οστεοπενίας. Η «καθοδήγηση» της κίνησης μέσα από τα όργανα Pilates εξασφαλίζουν τη σωστή εκτέλεση της άσκησης, οδηγώντας με ασφάλεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *