Η πνοή του Mind & Body είναι η Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου. Η υιοθέτηση της άσκησης Pilates για την επίτευξη ενός υγιούς, επιθυμητού σώματος σ’ ένα δυνατό πνεύμα, είναι για την Άρτεμις ένα καθημερινό στοίχημα που κερδίζει σε κάθε της προπόνηση. 

Εμπνέει τους μαθητές της και εμπνέεται από τις αμέτρητες δυνατότητες που τις παρέχει η εκγύμναση με τη μέθοδο Pilates. Η Άρτεμις ακούει, αξιολογεί, καταγράφει, σχεδιάζει και τελικά δημιουργεί ένα πρόγραμμα που «απαντά» στις ανάγκες κάθε γυμναζόμενου αναδιαμορφώνοντας τις γραμμές του σώματος. «Γιατί το Pilates δε γυμνάζει απλώς το σώμα, το αλλάζει. Ανακάλυψα το Pilates το 1995 στη διάρκεια των σπουδών μου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλο που γυμναζόμουνα για χρόνια με δυναμισμό και επιμονή, στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που δοκίμασα να προπονηθώ με τη μέθοδο Pilatesανακάλυψα μια δραματική διαφορά στο σώμα μου, -τονωμένο όσο ποτέ, δυνατό και ευλύγιστο. Η εγγραφή μου στο εξειδικευμένο τμήμα για εκπαιδευτές Pilates στο περίφημο PhysicalmindInstitute, ήταν αναπόφευκτη».

Με την ολοκλήρωση του κύκλου των σπουδών της στις ΗΠΑ, η Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου εργάζεται στο studio Pilates του Lee Saxby, ενός από τους πλέον γνωστούς γυμναστές στο Ηνωμένο Βασίλειο. To 2000 επιστρέφει στη γενέτειρά της  όπου και ξεκινάει τη λειτουργία του Mind and Body, του Pilates studio όπου από το 2002 λειτουργεί ως πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο εκπαιδευτών Pilates και επίσημος εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Physicalmind στην Ελλάδα. Το 2007, συμπληρώνοντας έναν ακόμη κύκλο σπουδών, γίνεται πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates και εκπρόσωπος του  στην Ελλάδα.

Αδιάλειπτα ενθουσιώδης για την εφαρμογή της μεθόδου εργάζεται με ασθενείς με οστεοπόρωση. Αναλύει τη στάση και τη βάδιση για να προσδιορίσει τις μυϊκές ανισορροπίες  και σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών τους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Νέα Υόρκη παρακολουθεί σεμινάρια «Τεχνικής Αποκατάστασης» έπειτα από τραυματισμό, κάνει χρήση των σπουδών της, τις συνδυάζει με την τεχνική Pilates και εφαρμόζει προγράμματα σε πελάτες με τραυματισμούς, με θαυμαστά αποτελέσματα. Παράλληλα επικεντρώνει το εκπαιδευτικό της ενδιαφέρον στην ενδυνάμωση του αποδυναμωμένου μυϊκού συστήματος εξαιτίας του καθιστικού τρόπου ζωής, διδάσκει Standing Pilates, μια σειρά από ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί από το ινστιτούτο Physicalmind ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό.

«Το πάθος μου για το τένις με οδήγησε στον σχεδιασμό ενός εξειδικευμένου προγράμματος Pilates ειδικά για τένις, που δυναμώνει και τεντώνει όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα μύες ενώ διορθώνει τις μυϊκές ανισορροπίες που δημιουργούνται εξαιτίας της μονόπλευρης κίνησης».

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής της ιδιότητας, η Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου αποζητά αποτελέσματα βασιζόμενα σε σταθερή ποιότητα.

Σχεδιάζει και συγγράφει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Designing Effective Pilates Program», που απευθύνεται αποκλειστικά στους δασκάλους Pilates που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους. Το πρόγραμμα αυτό τυγχάνει της πλήρους αποδοχής της PilatesMethodAlliance, του οργανισμού που πιστοποιεί όλες τις «σχολές» Pilates διεθνώς, και το εντάσσει στα επίσημα προγράμματα μετεκπαίδευσης, στα πλαίσια της συνεχούς – ανά διετία – εκπαίδευσης των δασκάλων της μεθόδου (Continuing Educational Credits – CECs). Το “Designing Effective Pilates Program» βοηθά τους εκπαιδευτές να σχεδιάσουν αποτελεσματικά, εξειδικευμένα προγράμματα για τους δικούς τους πελάτες.

Συμπληρωματικά με το Pilates, η Άρτεμις πιστοποιείται και στη Gyrotonic, την πρωτοπόρο μέθοδο που «δουλεύει» τη σπονδυλική στήλη σε κυκλικές κινήσεις και τονώνει τους συνδέσμους, με τη χρήση του οργάνου Pulley Tower. Ο συνδυασμός των μεθόδων Pilates και Gyrotonic «οδηγεί» με ασφάλεια σε ένα καλογυμνασμένο σώμα χωρίς τραυματισμούς.

«Απολαμβάνω το επάγγελμά μου. Δε σταματώ να ενημερώνομαι για όλες τις εξελίξεις στη μέθοδο Pilates. Συμμετέχω στα ετήσια σεμινάρια του Ινστιτούτου Physicalmind και του . Προπονώ και προπονούμαι καθημερινά  ενεργοποιώντας Mind & Body σ’ έναν κοινό σκοπό, την ευεξία, τη δύναμη, την εγρήγορση, την ευζωία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *