gyrotonic

Περιεχόμενα

Gyrotonic® Expansion System Μέθοδος

Κίνηση με συνεχή ροή. Κίνηση χωρίς επιβάρυνση στις αρθρώσεις. Κυκλική κίνηση χωρίς τραυματισμούς. Κίνηση μεγάλη, συνδυαστική, με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια, που προσφέρει δύναμη και ευλυγισία. Είναι εφικτό; Κι όμως είναι. Πρόκειται για τη μέθοδο Gyrotonic® Expansion System, έναν νέο τρόπο εκγύμνασης, εξαιρετικά ευεργετικό για το σώμα και τις ιδιαίτερες ανάγκες του. 

Το Gyrotonic® Expansion System δημιουργήθηκε από τον Juliu Horvet το 1970. Χορευτής μπαλέτου ο Horvet, με διευρυμένες γνώσεις εκγύμνασης, -διδάχτηκε ενόργανη, κολύμβηση, μπαλέτο και γιόγκα -σχεδίασε το Pulley Tower, ένα όργανο που αγκαλιάζει το ανθρώπινο σώμα, ενισχύει και ενδυναμώνει τη σπονδυλική στήλη και το κέντρο. 

Το σύστημα εκγύμνασης Gyrotonic® Expansion System με τη χρήση του Pulley Tower βοηθά το σώμα να εργάζεται συνδυαστικά, με συνεχή ροή κίνησης και με ελάχιστη αντίσταση ώστε να απομακρύνεται ο κίνδυνος ακατάλληλων κινήσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραυματισμό. 

Το Gyrotonic® Expansion System που διδάσκεται μόνο στο μηχάνημα που έχει σχεδιαστεί για τη μέθοδο, και μόνο σε ιδιαίτερα μαθήματα, χρησιμοποιεί κυκλικές ή σπιράλ κινήσεις με συγκεκριμένη, ελεγχόμενη αναπνοή, που επιτυγχάνουν καλύτερη ροή αίματος στη σπονδυλική στήλη και στα εσωτερικά όργανα προσδίδοντας ενέργεια για ώρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης. 

Το όργανο Pulley Tower επιτρέπει στον ασκούμενο να δουλέψει με απόλυτη ελευθερία στην κίνηση, ενώ την ίδια στιγμή:

  • Αυξάνει την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, αφού είναι επικεντρωμένο στην υγεία της
  • Ενδυναμώνει το κέντρο και τους κοιλιακούς
  • Χαλαρώνει την ένταση από τον άνω κορμό
  • Δυναμώνει το νευρικό σύστημα
  • Βοηθά στο συντονισμό των κινήσεων
  • Δυναμώνει και κινητοποιεί τις αρθρώσεις

GYROTONIC® JUMPING STRETCHING BOARD

Γλιστράς, γυρίζεις γύρω από τον άξονά σου, δίνεις ώθηση, κάνεις ανοίγματα, περιστρέφεσαι, εκτινάσσεσαι, μαζεύεσαι, τεντώνεσαι… . Η μία κίνηση διαδέχεται την άλλη και κάθε φορά δοκιμάζεις τις δυνατότητές σου σε ανοίγματα, δύναμη, ένταση. Σε κάθε επανάληψη πας πιο μακριά, προσθέτεις «πόντους» στο ύψος σου, το σώμα σου ανοίγει περισσότερο, η διάταση μεγαλώνει εντυπωσιακά και οι δυνατότητές σου εκπλήσσουν ακόμη κι εσένα τον ίδιο.

Όλα αυτά μ’ ένα εξαιρετικό όργανο εκγύμνασης, το πιο δημοφιλές σε εκπαιδευτές και ασκούμενους της μεθόδου GYROTONIC®, το Jumping Stretching Board!

Η κίνηση που προσφέρει το Jumping Stretching Board είναι ελεγχόμενη και ταυτόχρονα σου προσφέρει ελευθερία να την «ανοίξεις» ή να της προσδώσεις τη δύναμη που έχεις, σαν ένας ζωντανός ανταγωνιστής που προκαλεί το σώμα σου να γίνει ολοένα και καλύτερο.

Κίνηση συνεχόμενη, σα χορογραφημένη, όρθια, γονατιστή, καθιστή, σε επικλινή ή οριζόντια θέση, σε κάνει να νιώθεις ότι όλα γίνονται απλά και αβίαστα, ωστόσο το σώμα σου ασκείται δυναμικά, οι αρθρώσεις σου δοκιμάζονται και «λιπαίνονται», οι μύες δυναμώνουν και διατείνονται. Εργονομική πλατφόρμα με κινούμενες επιφάνειες και σημεία στήριξης, σα να σε κρατάνε δύο χέρια και να σε τεντώνουν την ώρα που ασκείσαι. Σα να γραπώνεσαι και να παίρνεις δύναμη. Λειτουργική δύναμη σε όλο το μυϊκό σύστημα και τις αρθρώσεις.

Το Jumping Stretching Board μπήκε στο «δυναμικό» του Mind & Body και η Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου, το κάνει ένα ακόμη εργαλείο –σύμμαχο του σώματος και του πνεύματος!

*Για να μπορεί ένας εκπαιδευτής να διδάσκει επαγγελματικά τους ασκούμενους πελάτες του στο Jumping Stretching Board, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής GYROTONIC® και να έχει ολοκληρώσει μ’ επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Jumping Stretching Board Foundation Course.  

GYROTONIC® , GYROTONIC® & Logo and GYROTONIC EXPANSION SYSTEM® are registered trademarks of Gyrotonic Sales Corp and are used with permission.

Gyrotonic® Expansion System Προγράμματα

Το σύστημα εκγύμνασης Gyrotonic® Expansion System με τη χρήση του Pulley Tower βοηθά το σώμα να εργάζεται συνδυαστικά, με συνεχή ροή κίνησης και με ελάχιστη αντίσταση ώστε να απομακρύνεται ο κίνδυνος ακατάλληλων κινήσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραυματισμό.

Το Gyrotonic® Expansion System, το οποίο διδάσκεται μόνο στο μηχάνημα που έχει σχεδιαστεί για τη μέθοδο, και μόνο σε ιδιαίτερα μαθήματα, χρησιμοποιεί κυκλικές ή σπιράλ κινήσεις με συγκεκριμένη, ελεγχόμενη αναπνοή, που επιτυγχάνουν καλύτερη ροή αίματος στη σπονδυλική στήλη και στα εσωτερικά όργανα προσδίδοντας ενέργεια για ώρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη εντός προγράμματος Gyrotonic, είναι ο ασκούμενος να έχει παρακολουθήσει το Welcome Pack Gyrotonic.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι gyrotonic2.png

Το Gyrotonic® Expansion System προσφέρεται μόνο σε ατομικά μαθήματα (δεν είναι δυνατή η διενέργεια ομαδικών μαθημάτων ή η εκτέλεση του ευέλικτου προγράμματος).

Leg Extension Unit GYROTONIC®

To Leg Extension διευκολύνει τις λειτουργικές κινήσεις ολόκληρου του σώματος, που ενισχύουν το συντονισμό του στο πάνω και το κάτω μέρος του. Οι αλληλεπισράσεις πλευρικών κινήσεων σε διάφορα επίπεδα αυξάνουν την δύναμη και τη σταθερότητα σε όλες τις αρθρώσεις. Ένας μοναδικός μηχανισμός επιτρέπει στο πόδι να επιμηκύνεται, καθώς επεκτείνεται. Έτσι, οι αρθρώσεις ισχίου και γονάτου είναι σε θέση να κινούνται σε μια περιοχή, χωρίς πίεση, αυξάνοντας τη σταθερότητα και τη δύναμη γύρω από αυτές. 

GYROTONIC® Logo and GYROTONIC EXPANSION SYSTEM® are registered trademarks of Gyrotonic Sales Corp and are used with permission.

Περιεχόμενα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Καλέστε μας

Τηλέφωνο:

210 8010 231

Email:

pilates@mindandbody.gr

Διεύθυνση:

Κηφισιά, Δροσίνη 5