Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου

“Εμπνέομαι από τους μαθητές μου. Κάθε μέρα, κάθε ένας από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται σ’ εμένα το σώμα του ή και την εκπαίδευσή του με οδηγεί σε νέους δρόμους δημιουργικής εκγύμνασης με τη μέθοδο Pilates. Το ίδιο επιδιώκω καθημερινά κι εγώ γι’ αυτούς. Ν’ αποτελώ τη δική τους πηγή έμπνευσης για να πετυχαίνουν το επιθυμητό, ακόμη και το θεωρητικά ακατόρθωτο. Υγιές σώμα, ήρεμο πνεύμα και άρτια εκπαίδευση”

Ανακάλυψα το Pilates το 1995 στη διάρκεια των σπουδών μου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλο που γυμναζόμουνα για χρόνια με δυναμισμό και επιμονή, στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που δοκίμασα να προπονηθώ με τη μέθοδο Pilates ανακάλυψα μια δραματική διαφορά στο σώμα μου, τονωμένο όσο ποτέ, δυνατό και ευλύγιστο. Η εγγραφή μου στο εξειδικευμένο τμήμα για εκπαιδευτές Pilates στο περίφημο PhysicalmindInstitute, ήταν αναπόφευκτη.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου των σπουδών μου στις ΗΠΑ, εργάστηκα στο studio Pilates του Lee Saxby, ενός από τους πλέον γνωστούς γυμναστές της μεθόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2000 επιστρέφω στη γενέτειρά μου όπου και ξεκινώ τη λειτουργία του Mind and Body, του δικού μου Pilates studio, όπου από το 2002 λειτουργεί ως πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο εκπαιδευτών Pilates και επίσημος εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Physicalmind στην Ελλάδα. Ως Pilates Trainer ακούω, αξιολογώ, καταγράφω, σχεδιάζω και δημιουργώ το εξατομικευμένο πρόγραμμα κάθε γυμναζόμενου, αναδιαμορφώνοντας τις γραμμές του σώματός του, διότι πιστεύω ότι το Pilates δε γυμνάζει απλώς το σώμα, το αλλάζει κυριολεκτικά.

Το 2007 συμπληρώνω έναν ακόμη κύκλο σπουδών. Γίνομαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates και εκπρόσωπος του Balanced Body® στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση αυτή με ενθουσιάζει. Το  Balanced Body® δεν είναι ένας ακόμη οργανισμός που έχει υιοθετήσει τη μέθοδο Pilates. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό Pilates παγκοσμίως και το μεγαλύτερο προμηθευτή οργάνων Pilates σε όλο τον κόσμο! Κι εγώ, είμαι αυτή που τον εκπροσωπώ, παρέχοντας την πολύτιμη «πιστοποίηση Pilates» στους ενδιαφερόμενους μαθητές μου, εδώ στο Mind and Body Pilates Studio.

Ο ενθουσιασμός μου για τη μέθοδο με οδηγεί σε νέους δημιουργικούς δρόμους και στην εφαρμογή της μεθόδου σε ασθενείς με οστεοπόρωση. Προχωρώ στην κατάκτηση της γνώσης στο πεδίο «Ανάλυση Στάσης Σώματος» για να μπορώ να αναλύω τη στάση και τη βάδιση, να προσδιορίζω τις μυϊκές ανισορροπίες και να σχεδιάζω εξατομικευμένα προγράμματα που να στοχεύουν στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών κάθε πελάτη –ασθενή με τη νόσο αλλά και κάθε γυμναζόμενου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Νέα Υόρκη παρακολούθησα σεμινάρια Τεχνικής Αποκατάστασης έπειτα από τραυματισμό. Οι γνώσεις που αποκόμισα από τα σεμινάρια αυτά σε συνδυασμό με τις γνώσεις μου στην τεχνική Pilates με βοήθησαν να σχεδιάσω και να εφαρμόσω εξατομικευμένα προγράμματα σε γυμναζόμενους με τραυματισμούς, με θαυμαστά αποτελέσματα. Παράλληλα, επικέντρωσα το εκπαιδευτικό μου ενδιαφέρον στην ενδυνάμωση του αποδυναμωμένου μυϊκού συστήματος εξαιτίας του καθιστικού τρόπου ζωής, διδάσκοντας Standing Pilates, μία σειρά από ασκήσεις σχεδιασμένες από το ινστιτούτο Physicalmind, ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό.

 Το πάθος μου για το τένις με οδήγησε στον σχεδιασμό ενός εξειδικευμένου προγράμματος Pilates ειδικά για το άθλημα αυτό, που δυναμώνει και τεντώνει όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα μύες, ενώ διορθώνει τις μυϊκές ανισορροπίες που δημιουργούνται εξαιτίας της μονόπλευρης κίνησης.

Ως εκπαιδεύτρια Pilates σχεδίασα και συνέγραψα το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Designing Effective Pilates Program», που απευθύνεται αποκλειστικά στους δασκάλους Pilates που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους. Το πρόγραμμα αυτό τυγχάνει της πλήρους αποδοχής της PilatesMethodAlliance, του οργανισμού που πιστοποιεί όλες τις σχολές Pilates διεθνώς, η οποία το ενέταξε στα επίσημα προγράμματα μετεκπαίδευσης, στα πλαίσια της συνεχούς – ανά διετία – εκπαίδευσης των δασκάλων της μεθόδου (Continuing Educational Credits – CECs).

Συμπληρωματικά με το Pilates, πήρα πιστοποίηση και στο Gyrotonic, στην πρωτοπόρο μέθοδο που «δουλεύει» τη σπονδυλική στήλη σε κυκλικές κινήσεις και τονώνει τους συνδέσμους, με τη χρήση του οργάνου Pulley Tower. Ο συνδυασμός των μεθόδων Pilates και Gyrotonic «οδηγεί» με ασφάλεια σε ένα καλογυμνασμένο σώμα χωρίς τραυματισμούς».

“Απολαμβάνω το επάγγελμά μου. Δε σταματώ να ενημερώνομαι για όλες τις εξελίξεις στη μέθοδο Pilates. Συμμετέχω στα ετήσια σεμινάρια του Ινστιτούτου Physicalmind και του  Balanced Body® Προπονώ και προπονούμαι καθημερινά  ενεργοποιώντας Mind and Body για έναν κοινό στόχο: την ευεξία, τη δύναμη, την ευελιξία, την ευζωία.”

Τηλέφωνο:

210 8010 231

Email:

info@mindandbody.gr

Διεύθυνση:

Κηφισία, Δροσίνη 5