Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου

«Ανακάλυψα το Pilates το 1995 στη διάρκεια των σπουδών μου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλο που γυμναζόμουνα για χρόνια με δυναμισμό και επιμονή, στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που δοκίμασα να προπονηθώ με τη μέθοδο Pilates ανακάλυψα μια δραματική διαφορά στο σώμα μου, -τονωμένο όσο ποτέ, δυνατό και ευλύγιστο. Η εγγραφή μου στο εξειδικευμένο τμήμα για εκπαιδευτές Pilates στο περίφημο Physicalmind Institute, ήταν αναπόφευκτη».

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πιστοποίησης στην Αμερική, μετακόμισα στο Λονδίνο και εργάστηκα ως μαθητευόμενη για 1 χρόνο στο Pilates studio υπό την διεύθυνση του Lee Saxby. Το 2000 επέστρεψα στην πατρίδα μου την Ελλάδα, όπου άνοιξα το Mind and Body Pilates Studio. To 2002 πήρα την πιστοποίηση ως εκπαιδεύτρια δασκάλων, εκπροσωπώντας το Physicalmind Institute στην Ελλάδα και το 2007 πήρα την πιστοποίηση ως εκπαιδεύτρια δασκάλων εκπροσωπώντας το Balanced Body University® στην Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή μου στο Physicalmind, δουλεύοντας με πελάτες που είχαν Οστεοπόρωση, χρησιμοποιώ την ανάλυση βάδισης και στάσης, για να προσδιορίσω την μυϊκές τους ανισορροπίες, σχεδιάζοντας έτσι ένα μοναδικό και στοχευμένο πρόγραμμα που καλύπτει τις ατομικές τους ανάγκες. Χρησιμοποιώντας τις σπουδές μου, από ένα σεμινάριο που σπούδασα  στην Ν.Υόρκη,  πάνω στις Τεχνικές Αποκατάστασης, είχα εξαιρετικά αποτελέσματα εφαρμόζοντας ασκήσεις Pilates σε πελάτες με τραυματισμούς. Διδάσκω επίσης Standing Pilates, μια σειρά ασκήσεων που δημιουργήθηκαν από το Physicalmind, για την τόνωση των αποδυναμωμένων μυών, από την συνήθεια της καθιστικής ζωής.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, δημιούργησα το μάθημα και το εγχειρίδιο  Designing effective Pilates.  Το μάθημα αυτό στοχεύει στην βοήθεια των καθηγητών Pilates, να σχεδιάζουν αποτελεσματικά προγράμματα για τους πελάτες τους. Παρέχει ένα πλαίσιο που αποτελείται από την διαδικασία και εργαλεία οργάνωσης και βοηθάει τις εργασίες σχεδιασμού του προγράμματος, διασφαλίζοντας σταθερό επίπεδο ποιότητας στο αποτέλεσμα.

Εκτός από το Pilates, έχω πιστοποιηθεί στο μέθοδο Gyrotonic®, μία πρωτοποριακή μέθοδο που «δουλεύει» την σπονδυλική στήλη με κυκλικές κινήσεις και τονώνει τις αρθρώσεις, με την χρήση του οργάνου Pulley Tower. Οι μέθοδοι Gyrotonic® και Pilates είναι άκρως συμβατές και ο συνδυασμός τους έχει ως αποτέλεσμα ένα καλογυμνασμένο σώμα απαλλαγμένο από τραυματισμούς. Το 2006 ολοκλήρωσα με επιτυχία τις απαιτήσεις πιστοποίησης για το Gyrotonic Expansion System (Gyrotonic level 1). Επιπλέον το 2015 ειδικεύτηκα στο Gyrotonic Jumping Stretching Board, στην εκπαίδευση εξοπλισμού του Gyrotonic και το 2017 ολοκλήρωσα τις απαιτήσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (Gyrotonic lenel 2), για τις μεθόδους Gyrotonic & Gyrokinesis. Πρόσφατα, το 2018, πήρα την πιστοποίηση για το Leg extension ένα εκπληκτικό όργανο που δυναμώνει και διατείνει συγχρόνως όλο το σώμα με ιδιαίτερη έμφαση στους κοιλιακούς, τετρακέφαλους και οπίσθιους μηριαίους  των ποδιών.

Από το Σεπτέμβριο του 2022, εκπαιδεύομαι στην μέθοδο του Eric Franklin και επηρεασμένη από την δουλειά του, διδάσκω Ανατομία και κίνηση μέσω εικόνων. Χρησιμοποιώ μικρά μπαλάκια για να ελευθερώσω τους ώμους, τη μέση και τα ισχία από τα κοινά σφιξίματα, και να βοηθήσω τους ασκούμενους να βρουν το κέντρο τους.

Το πάθος μου για το τένις με οδήγησε να σχεδιάσω ένα ειδικό πρόγραμμα Pilates για τένις. Το πρόγραμμα αυτό δυναμώνει και τεντώνει όλου τους εμπλεκόμενους μύες με το άθλημα ενώ ι διορθώνει τις μυϊκές ανισορροπίες που δημιουργούνται εξαιτίας της μονόπλευρης κίνησης..

Και μετά το τένις ξεκίνησα να παίζω και γκολφ. Ένα φαινομενικά απλό άθλημα, που τελικά είναι ασυναγώνιστα πολύπλοκο και απαιτεί συγχρονισμένες περιστροφικές κινήσεις της σπονδυλικής στήλης και των ισχύων. Συνδυάζω τις γνώσεις των δύο μεθόδων που διδάσκω Pilates και Gyrotonic® και δημιουργώ προγράμματα για την βελτίωση της απόδοσης και αποφυγής τραυματισμών των παικτών και αθλητών.

«Απολαμβάνω το επάγγελμά μου. Δε σταματώ να ενημερώνομαι για όλες τις εξελίξεις στη μέθοδο Pilates, συμμετέχοντας κάθε χρόνο στα ετήσια σεμινάρια του Ινστιτούτου Physicalmind και του Balanced Body University. Προπονώ και προπονούμαι καθημερινά ενεργοποιώντας Mind & Body σ’ έναν κοινό σκοπό, την ευεξία, τη δύναμη, την εγρήγορση, την ευζωία».

Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου
PMA® Certified Pilates Teacher
BB® Master Trainer
Gyrotonic® Teacher

Τηλέφωνο:

210 8010 231

Email:

pilates@mindandbody.gr

Διεύθυνση:

Κηφισιά, Δροσίνη 5