Το σώμα μας για εκατομμύρια χρόνια εκτελούσε καθημερινά ασκήσεις ψάχνοντας για τροφή, μετακινούμενο με τα πόδια, εκτελώντας χειρονακτικές εργασίες. Σχεδόν εκατό χρόνια, ήταν αρκετά για να μετατρέψουν αυτό το «περίφημο» εργαλείο, που είναι το σώμα μας, σε ένα οκνηρό και άβουλο «σακί» που «διψά» να λειτουργήσει.

Για όλους εμάς που διάγουμε μια μάλλον καθιστική ζωή, με ό,τι κακό φυσικό επακόλουθο προκαλεί αυτή στο σώμα, στη διάθεσή αλλά και στον τρόπο που σκεφτόμαστε, η μέθοδος Pilates αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να ανακαλύψουμε εκ νέου τις φυσικές μας δυνατότητες και κυρίως, «υπενθυμίζει» στο σώμα πώς έχει φτιαχτεί με τρόπο θαυμαστό.

Τα θεμέλια της μεθόδου Pilates στηρίζονται στην αρχή πως η υγιής σπονδυλική στήλη είναι το κλειδί για καλή φυσική κατάσταση, αφού από αυτήν ξεκινά η δύναμη, η σταθερότητα και η ευελιξία του ανθρώπινου σώματος. Η ορθή στάση του σώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στήριξη της σπονδυλικής στήλης, ενώ η στήριξη αυτή είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος ,για την οξυγόνωση όλου του σώματος μέσω της σωστής αναπνοής και για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Στο Pilates, ο ασκούμενος μαθαίνει να ενεργοποιεί και να γυμνάζει τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους, να ενεργοποιεί την αναπνοή του καθοδηγώντας την κίνηση, να συγκεντρώνεται, να ισορροπεί, να ακολουθεί τον εσωτερικό του ρυθμό, να κατανοεί το ίδιο του το σώμα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, ο ασκούμενος καταπολεμά τις αδυναμίες του και ανακαλύπτει τις δυνατότητές του, την απαραίτητη αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας.

Μία άσκηση για όλους!

«Από 5 ετών, έως 95», το Pilates δεν έχει ηλικιακό όριο ή οποιονδήποτε άλλο φραγμό, φύλο, σωματική διάπλαση, χρόνια ασθένεια ή φυσική δυσλειτουργία. Ο βαθμός δυσκολίας του διαφοροποιείται ανάλογα με τον ασκούμενο, από ήπιο και θεραπευτικό σε εξαιρετικά δυναμικό. Το Pilates αποτελεί τη βασική μέθοδο άσκησης για ένα μυϊκά τονωμένο και ευλύγιστο σώμα χωρίς όγκο, βελτιώνει τις επιδόσεις ακόμη και γυμνασμένων αθλητών και αποτελεί εξαιρετικό βοήθημα για χορευτές και πρωταθλητές.

Για εγκύους…

Το Pilates αποτελεί ιδανική μέθοδο εκγύμνασης για εγκύους γιατί «διδάσκει» τη σωστή αναπνοή, δυναμώνει τους μύες της σπονδυλικής στήλης και ενισχύει τους κοιλιακούς που περιβάλλουν τη μήτρα. Η απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση που χρειάζεται να έχει ο κάθε ασκούμενος για να εκτελεί τις ασκήσεις με τη μέθοδο Pilates αποδεικνύονται θαυματουργές για έναν ανώδυνο τοκετό, ενώ και μετά τη γέννα, το σώμα επανέρχεται πιο γρήγορα, μυϊκά τονωμένο και ελαστικό.

Για ασθενείς…

Η θεωρία του Pilates για την ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης, ως πρωταρχικό μέλημα για υγιές σώμα, το καθιστά ιδανικό για περιπτώσεις ασκούμενων που πάσχουν από οστεοπόρωση ή οστεοπενία αλλά και για δεκάδες ακόμη χρόνιες ασθένειες που χρήζουν αντιμετώπισης και μέσα από μια ασφαλή φυσική δραστηριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *