Η μέθοδος Pilates δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη μορφή άσκησης και τα ιδιαίτερα μαθήματα ή τα μαθήματα που γίνονται σε μικρά τμήματα δεν έχουν καμία σχέση με τα μαζικά μαθήματα των γυμναστηρίων. Στο Mind and Body Pilates Studio χρησιμοποιούμε τα καλύτερα και ακριβότερα όργανα Pilates της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρείας οργάνων Pilates παγκοσμίως, της Balanced Body. Τα μικροαντικείμενα, όπως μπάλες, λάστιχα, στεφάνια που έχουν μικρό κόστος, τα χρησιμοποιούμε ως συμπληρωματική αντίσταση και όχι για να κάνουμε τις κύριες ασκήσεις. Επιπλέον, το Mind and Body Pilates Studio είναι Εκπαιδευτικό Κέντρο Δασκάλων Pilates, εξουσιοδοτημένο από τα δύο καλύτερα Iινστιτούτα των Η.Π.Α., Balanced Body και Physicalmind Institute. Η Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί τα Ινστιτούτα στην Ελλάδα, ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και ενημερώνεται – εκπαιδεύεται η ίδια πάνω στις καινούριες εξελίξεις της μεθόδου, ενώ οι δάσκαλοι του Mind and Body εκπαιδεύονται από την ίδια την Άρτεμη. Για να μπορέσει να διδάξει ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτής Pilates στο Mind and Body, πρέπει να έχει παρακολουθήσει 8 Σεμινάρια Ασκήσεων συν 1 Σεμινάριο Ανατομίας και να έχει συμπληρώσει 450 ώρες εξάσκησης .

Οι δάσκαλοι του Mind and Body Pilates Studio παρακολουθούν επιπλέον σεμινάρια, εκτός της βασικής τους εκπαίδευσης. Έχουν παρακολουθήσει και πιστοποιηθεί με το Σεμινάριο Design Effective Pilates Programs, για να μπορούν να σχεδιάζουν προγράμματα με βάση την ανάλυση της στάσης του σώματος των ασκούμενων, ενώ έχουν παρακολουθήσει ειδικό Σεμινάριο Αποκατάστασης Τραυματισμών. Όλα τα Σεμινάρια απαιτούν διάθεση χρόνου και έχουν σημαντικό οικονομικό κόστος.

Τα ατομικά και εξατομικευμένα ομαδικά μαθήματα που διδάσκονται στο Mind and Body απαιτούν γνώσεις και χρόνο από τους δασκάλους. Οι δάσκαλοι σχεδιάζουν τα προγράμματα των ασκούμενων  εκτός των ωρών μαθημάτων τους και προετοιμάζουν τις ασκήσεις πριν συναντηθούν με τους πελάτες.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Pilates από τα μεγάλα διεθνή ινστιτούτα που εκπροσωπούν τη μέθοδο, αμείβονται για τις γνώσεις τους, το χρόνο τους και κυρίως για την τεχνογνωσία τους και το χρόνο που αφιερώνουν στα ατομικά μαθήματα, με το ίδιο ποσό που αμείβονται η ίδιας κατάρτισης και πιστοποίησης εκπαιδευτές, στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *