Εισαγωγή στο Pilates

Το Pilates αποτελεί μια μορφή άσκησης όπου σώμα και πνεύμα ενεργοποιούνται αλληλεπιδρώντας. «Ο νους υγιής εν σώματι υγιεί», αλλά και ο έλεγχος που μπορεί να ασκεί ο νους πάνω στο σώμα όπως και η ευεξία που χαρίζει στο νου η σωστή εκγύμναση του σώματος, αποτελεί την κορωνίδα της μεθόδου Pilates.

Οι ασκήσεις της μεθόδου συνδυάζουν με τρόπο μοναδικό τη δύναμη με την ευλυγισία, επιτυγχάνοντας και τα δύο. Εκτελούνται σε όρθια στάση, ανάσκελα ή μπρούμυτα, σε στρώματα και σε ειδικά όργανα , που είναι ειδικά σχεδιασμένα από τον ίδιο τον εμπνευστή της μεθόδου, ώστε να βοηθούν το σώμα να «πάρει την επιθυμητή του στάση» κατά τη διάρκεια της άσκησης αποφεύγοντας έτσι τους ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Οι ασκήσεις Pilates γυμνάζουν τους μύες του σώματος από μέσα προς τα έξω, δίνοντας έμφαση στους μύες στήριξης του κορμού και των γλουτών. Επιτυγχάνοντας ένα δυνατό κορμό, απελευθερώνονται οι κινήσεις των άκρων – χεριών και ποδιών –ασκώντας μηδενική επιβάρυνση στη μέση. Στο Pilates δε δίνεται έμφαση στις επαναλήψεις των ασκήσεων αλλά στη σωστή τους εκτέλεση, ενώ ταυτόχρονα με τη μυϊκή ενδυνάμωση, ασκείται και το αναπνευστικό σύστημα, που συμμετέχει ενεργά στην εκτέλεση των ασκήσεων, βοηθά τη διαδικασία της αυτοσυγκέντρωσης και προστατεύει τη σπονδυλική στήλη.

Μαθήματα Εισαγωγής

Η «γνωριμία» με τη μέθοδο Pilates χρειάζεται περίπου 5 εισαγωγικά μαθήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για να ενταχθεί κάθε πελάτης με ασφάλεια στο πρόγραμμα ασκήσεων Pilates. Σε αυτά τα πρώτα Ατομικά Μαθήματα Εισαγωγής, διδάσκονται οι βασικές αρχές της μεθόδου και γίνεται η απαραίτητη προετοιμασία για τη σωστή παρακολούθηση του προγράμματος που ακολουθεί. Κατά τη διάρκεια αυτών των εισαγωγικών μαθημάτων, «χτίζεται» το εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων που μπορεί να ακολουθήσει ο ασκούμενος είτε προχωρήσει σε ατομικά μαθήματα, είτε σε ομαδικά προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *